Κέντρο Γυναικολογίας και Γονιμότητας
Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2023Παθήσεις & Θεραπείες


 

ΑΒΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜ
ΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ
Άγχος: Διαχείριση και μείωση
           

Ένα αίσθημα συνεχούς μη φυσιολογικής πίεσης,το άγχος μπορεί να προέρχεται από διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής. Μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία σωματικών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στη συμπεριφορά και της εμπειρίας ισχυρών συναισθημάτων. Το άγχος έχει ποικίλες σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις, με ποικίλους βαθμούς σοβαρότητας. Μερικά κοινά σημεία και συμπτώματα περιλαμβάνουν - αίσθημα ανησυχίας, δυσκολία στη συγκέντρωση, ασυνήθιστες διατροφικές συνήθειες, εναλλαγές της διάθεσης, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ασυνήθιστες συνήθειες ύπνου, μυϊκή ένταση, ναυτία και κατάθλιψη μεταξύ πολλών. Η μακροχρόνια πρόληψη και διαχείριση του στρες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, υψηλής αρτηριακής πίεσης και κατάθλιψης.

Τα δύο είδη άγχους
Το άγχος μπορεί να είναι δύο τύπων - οξύ και χρόνιο. Το οξύ στρες είναι βραχυπρόθεσμο και συνήθως ξεκινά όταν κάποιος επιχειρεί κάτι νέο ή συναρπαστικό ή τσακώνεται με τον σύντροφό του. Το χρόνιο στρες διαρκεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να προέλθει από οικονομικό άγχος ή προβλήματα στον εργασιακό χώρο. Το χρόνιο στρες διαρκεί για εβδομάδες ή μήνες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας εάν αφεθεί ακατάσχετο.

Διαχείριση του άγχους
Η διαχείριση χρόνου, η επίλυση συγκρούσεων, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η κοινωνική υποστήριξη, το χιούμορ, η πνευματικότητα, ο διαλογισμός, η άσκηση, η γιόγκα και το μασάζ έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για τη διαχείριση και τη διακοπή των επιβλαβών επιπτώσεων του στρες στο μυαλό και το σώμα. Υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ικανοτήτων διαχείρισης χρόνου και των επιπέδων άγχους, σύμφωνα με έρευνα.
Σύμφωνα με μελέτες, η ενεργητική ακρόαση και άλλες μέθοδοι επικοινωνίας είναι χρήσιμοι τρόποι διαχείρισης των κοινωνικών πιέσεων. Το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει στην εκτόνωση των στρεσογόνων καταστάσεων και να αποτρέψει την εμφάνιση εναλλαγών της διάθεσης. Βοηθά επίσης στη διαχείριση του άγχους ενισχύοντας την ευτυχία, η οποία οδηγεί σε αύξηση της κοινωνικής υποστήριξης. Ο διαλογισμός, η πνευματικότητα και η γιόγκα μπορούν να μειώσουν το άγχος, τον χρόνιο πόνο, την κατάθλιψη και την ένταση.
Οι τεχνικές μείωσης του στρες είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος μείωσης του στρες. Οι διάφορες στρατηγικές μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς και τους θεράποντες που αντιμετωπίζουν άγχος ή σχετικά συμπτώματα. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις παρεμβάσεις με ασφάλεια και επιτυχία σε ασθενείς με επαρκή εκπαίδευση.

Πηγή: www.news-medical.net

                       επιστροφή

Κλείσιμο
 
Ελληνικά    English   

Ovulation Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος:

(ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)
Διάρκεια Κύκλου: (μέρες)

BMI Calculator Κλείσιμο

Φύλλο:

Γυναίκα    Ανδρας
Ύψος: (εκατοστά)
Βάρος: (κιλά)

Pregnacy Calculator Κλείσιμο

Τελευταία Περίοδος: (ΗΗ-ΜΜ-ΕΕΕΕ)

Breast Cancer Risk Κλείσιμο